Aanmelden

Druk hier om direct aan te melden

SNEL-test

vul de vragen in en kijk of logopedie gewenst is.

Praktisch

Praktische informatie

Boektip!

Jij bent belangrijk! Methode voor ouders om de taalontwikkeling spelenderwijs te stimuleren.

Wist u dat?

wij heel blij zijn met onze nieuwe collega Linda!

Pamela van Schijndel

Ik kan trots zeggen dat ik het leukste beroep van Nederland heb! Sinds 1996 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Nijmegen en sinds die tijd werkzaam als logopediste. Tijdens mijn eerste jaren heb ik fulltime ervaring opgedaan in verschillende vrijgevestigde praktijken. Ik ben in 1998 in een logopediepraktijk op de Hoevehei in Veldhoven komen werken en In 1999 heb ik die praktijk overgenomen. Eind 2005 heb ik de praktijk verhuisd naar de Helleberg 12 in Veldhoven en de aldaar gevestigde logopediepraktijk van collega Margot van Biessum overgenomen. Sinds die tijd heb ik inmiddels twee collega's in dienst genomen. Vanaf mei 2014 heb ik een dependance geopend in het Wijkgezondheidcentrum Heikant. Ik ben trotste moeder van drie dochters. Ik vind het heerlijk om parttime te werken, me in te zetten voor mijn personeel en eigen zaak en daarnaast thuis te kunnen zijn voor mijn kinderen.

Ik ben allround logopediste, maar ben me de afgelopen jaren gaan specialiseren in de volgende gebieden: 

Stem: stemtherapie specifiek bij zangers, stemtherapie via manuele facilitatie van de larynx, stemrevalidatie bij gelaryngectomeerden, stembehandeling na stemplooioperatie, transgenderdysfonie en stembegeleiding bij beroeps- en toneelspelers. 

Spraak en taal: dysfatische taalontwikkeling (tevens bij Down Syndroom) via de Tan-Soderbergh therapie, vroegbehandeling via taalstimulatie bij jonge kinderen vanaf twee jaar, stotteren o.a. volgens MINI-Kids, Lidcombe en DCM-Restart, broddelen, fonologische spraakstoornissen via Methaponmethode, verbale dyspraxie en dyslexie via de klank in kleurmethode van stichting taalhulp, OMFT behandeling van afwijkende mondgewoonten zoals afwijkend slikken, open mondgedrag en slissen en ik ben tevens gespecialiseerd in het werken met kinderen met het syndroom van Down. Ik beheers de ondersteunende gebaren.

Eet- en drinkproblemen: ik ben sinds 2015 (preverbaal logopedist) en ik bekijk eet- en drinkproblemen vanuit een brede benadering. Ik kijk naar de anatomische mogelijkheden, gedragscomponenten (angst etc.), sensorische verwerking (overgevoeligheid, kokhalzen etc.), eet- en drinkfuncties (kauwen, slikken, tonggedrag etc.) en gebruikte eet- en drinkmaterialen. Ik werk indien nodig samen met een dietiste en/of psychologe.

Daarnaast ben ik Sensorisch Intergratietherapeut via de S.I. opleiding van Anders Kijken naar Kinderen in Leiden. Hiermee onderzoek en behandel ik sensorische Integratie stoornissen. Dit betekent dat binnenkomende zintuiglijke prikkels, ondanks goed werkende zintuigen, niet adequaat verwerkt worden door het zenuwstelsel, waardoor prikkels anders worden ervaren dan normaal. Dit kan een normale ontwikkeling in de weg staan. Onder andere zich uitend in eet- en drinkproblemen, concentratieproblemen en articulatieproblemen.

Om de kwaliteit van de logopedische zorg te kunnen waarborgen, sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en mag ik me kwaliteitsgeregistreerd noemen. Ik neem deel aan een kwaliteitskring 46 in Eindhoven en ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Ik ben tevens ingeschreven in het preverbaal register en stotterregister. 

Aanwezigheid:
maandag op WGC Heikant op de Dommelshei 19
dinsdag en donderdag op de Hoofdlocatie Helleberg 12

pamela@logopediemondig.nl

Ontwerp en techniek © 2011-2024 Montay Media