Aanmelden

Druk hier om direct aan te melden

SNEL-test

vul de vragen in en kijk of logopedie gewenst is.

Praktisch

Praktische informatie

Boektip!

Jij bent belangrijk! Methode voor ouders om de taalontwikkeling spelenderwijs te stimuleren.

Wist u dat?

wij heel blij zijn met onze nieuwe collega Linda!

Janine Toonen

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Sinds juni 2015 werk ik vier dagen per week bij Logopedie Mondig. Ik werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag en zowel op de hoofdlocatie als in het Gezondheidscentrum Heikant. Voorheen heb ik vijf jaar gewerkt in een vrije vestiging in Tegelen en een jaar in het speciaal basisonderwijs bij Het Baken in Oss. Hier behandelde ik dezelfde problematiek als nu.  

Het geeft mij voldoening om iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Het belangrijkste vind ik dat iemand met een lach de behandelkamer uitloopt. Ik vind werken met zowel kinderen als met volwassenen erg leuk. Juist de diversiteit van de logopedie spreekt me erg aan.

Ik ben allround logopedist en heb me tevens gespecialiseerd in de logopedische begeleiding van ernstige spraak- en taalmoeilijkheden bij kinderen.
Hiervoor heb ik naast mijn studie diverse bijscholing gevolgd; o.a. Prompt waarbij de behandeling zich richt op de tactiele ondersteuning tijdens de spraak. Ik heb me ook verdiept in de logopedische begeleiding van kinderen met Down syndroom. Ik beheers de ondersteunende gebaren.
Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van afwijkende mondgewoonten zoals open mondgedrag, afwijkend slikken en slissen/lispelen. Deze behandeling wordt uitgevoerd middels Oro-Myo-Functionele Therapie OMFT. Tevens vind ik het belangrijk om mezelf op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op logopedisch gebied via symposia, artikelen en post-HBO cursussen.
 
Ik ben kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.
 
Janine@logopediemondig.nl
Ontwerp en techniek © 2011-2021 Montay Media